Fremkald billeder, fremkaldelse af billeder online

Når du har gode digitale billeder som du gerne vil printe, har du grundlæggende to valg:

  • Bruge en professionel fremkaldelsesservice
  • Printe pÃ¥ egen printer

For at få det optimale ud af dinne billeder er det selvfølgelig relevant at vide hvad der er bedst, og hvad der er billigst.

Desværre er der ikke noget simpelt svar på dette spørgsmål. Det afhænger dels af hvor du får fremkaldt billederne, og hvilken printer du har.

Samtidig er det umuligt at skrive noget generelt om prisen på et hjemmeprintet billede. For det afhænger både af printerens pris og levetid, samt pris og forbrug af blækpatroner.

Heldigvis er der råd forude. For den amerikanske side, howtogeek.com, har fundet en metode til at udregne prisen på et hjemmeprintet foto. I deres guide gennemgår de, hvordan du finder prisen på de forskellige elementer og udregner prisen per billede i microsoft excel eller google docs. Når du har udregnet prisen per print for din egen printer, kan du sammenligne den med de priser, du finder her på fremkald.com.

Du kan læse guiden hos howtogeeks her.

Du kan også følge debatten hos lifehacker, hvor de stiller spørgsmålet: Hvem printer efterhånden deres billeder? Argumentet lyder bl.a., at når store internettjenester som Google og Flickr har så meget fokus på det visuelle, kan det medvirke til at det med at printe billeder bliver mindre og mindre attraktivt.

God fornøjelse.