Hvad enten du skal på ferie eller en tur i byen, er et godt kamera altid rart at have ved hånden. Men hvis du ikke gider slæbe flere kilo udstyr med dig, er et godt kompaktkamera et must. De kompakte kameraer er også et godt alternativ til kameraet i din iPhone eller Android mobiltelefon. Billedkvaliteten er ofte mærkbart bedre og du får et bedre udgangspunkt for at fange det motiv, som du ønsker.

Her kan du læse om nolge af de bedste.

Skærmbillede 2015-09-02 kl. 10.24.16

1: Fuji’s slagskib og verdens bedste kompaktkamera

Fujifilm har sat standarden for de små kameraer. De introducerede seriens første model, den meget roste x100s, for et par år tilbage. For første gang var mega brands som Leica truet på flere fronter. Det var nemlig ikke kun et super funktionelt kamera – det så tilmed yderst attraktivt ud. X100T er efterfølgeren til FujiFilms succesmodel. Der er rettet op på et par småirriterende fejl i forhold til forgængeren. Bl.a. har Fujifilm gjort håndteringen af kameraet nemmere og flere knapper er skiftet ud.

Der er ingen tvivl om, at Fujifilm’s x100t er det bedste kompaktkamera til dato. Det afspejler prisen også, men det er et must have for den krævende fotograf, som hverken vil gå på kompromis med kvalitet eller design. Kameraet er den nye såkaldte 2/3-type. Det betyder, at censorens størrelse er tæt på mange semi-professionelles kamerarer. Jo større censor – jo mere lys kan du fange. Det betyder bl.a., at det er nemmere at fotografere i tysmørke eller andre mørke situationer, hvor du alternativt ville bruge en flash. Tjek evt flickrs samling af fotos taget med x100t ud, hvor du selv kan se, hvad denne lille fotomaskine er i stand til at producere.

2: Hårdføre Olympus Tough

Nogle motiver kræver lidt ekstra arbejde. Og hvis du er ude efter et kamera, som matcher din aktive livsstil, er Olympus nye, røde og seje fotomaskine nok noget for dig. Det kan klare fald fra mere end 2 meter, det kan holde vand ude ned til 15 meter, det kan modstå rystelser og meget mere.Skærmbillede 2015-09-02 kl. 16.39.22

Samtidig har det mange af de funktioner, man ellers finder i de dyrere prisklasser. F.eks. kan det optage i RAW-format, hvilket også kaldes det digitale negativ. Det betyder i virkeligheden, at når du tager et billede i RAW, kan du justere og efterbehandle det i langt højere grad, end når du optager i almindelig jpeg.

Men det har også andre moderne muligheder. Du kan f.eks. styre Olympus Tough via din smartphone og via det indbyggede wi-fi kan du hurtigt dele dine billeder på Instagram eller Facebook.

 

3: Billigt Canon Powershot

Canons Powershot-serie har længe været fremme i feltet over de bedste kompakt kameraer. Fordelen ved Powershot er bl.a., at du kan overlade alt det tekniske til kameraet. Med andre ord er det et kompaktkamera, som ikke kræver nogen som helst form for teknisk indsigt. Du skal bare rette kameraet mod motivet og knipse løs. Canon Powershot lægger for alvor afstand til konkurrenterne med en kombination af . Canon Powershot g1X, køb billigt canon powershot. G1X online salgDette kamera har en kæmpe skærm, som lader dig se meget detaljeret på motivet.
PowerShot G1 X Mark II har en DIGIC 6-processor og en fantastisk ydeevne på helt op til ISO 12800. Objektivet er et lysstærkt f/2-3.9-objektiv som giver fantastiske klare farver under alle lysforhold. Billedstabilisering giver mulighed for at reducere kamerarystelser og slørede billeder.
PowerShot G1 X Mark IIs objektiv kan også hjælpe med at opnå en sløret baggrund på portrætter.

Du kan oprette trådløs Wi-Fi-forbindelse mellem PowerShot G1 X Mark II og din mobiltelefon eller tablet. Og du kan betjene PowerShot G1 X Mark II trådløst helt op til 5 m væk via Canon CameraWindow-app’en.

Foruden HD-video og alle de kreative indstillinger, du kan forestille dig, er kameraet oplagt at have liggende i lommen, så du altid er klar til at skyde. Det fylder nemlig ikke mere end en pengepung.

Tilbud på Canon Powershot

4: Panasonic Lumix – godt all round

Det enkle design gør, at brugervenligheden er i top hos Panasonic. Hvis du er ude efter et godt kamera, som ikke kræver en ekspert for at betjene det, vil du ikke blive skuffet over Panasonic. Kameraets automatiske indstillinger betyder, at du får nogle gode og brugbare fotos uden at skulle tænke for meget over de tekniske ting.
Men har du lyst til at dykke lidt dybere ned i det tekniske aspekt, er der rig mulighed for at udfordre din indre fotonørd. Dette kamera lader dig styre stort set alt manuelt, så du kan sætte dit personlige præg på alt fra hurtigt sportsfotografi til portrætter eller landskaber.

5: Nikon Coolpix

Nikons Coolpix er lidt mere iøjefaldende end de øvrige kameraer. Men også hos Nikon er brugervenligheden høj, og kameraet er nemt at gå til. Betjeningen er gnidningsløs og overskuelig. Billedkvaliteten er måske ikke så høj som hos konkurrenten fra Canon, fujifilm og Panasocin. Til gengæld får du her et kompaktkamera, der først og fremmest er lavet til sjov og ballade. Skærmbillede 2015-09-02 kl. 10.50.00

Med en overkommelig pris på under 800kr. er dette kamera et godt eksempel på et ægte point and shot-kamera. Nikon har nemlig fjernet alle overflødige knapper og indstillinger. Bare tryk på udløserknappen og glem alt om indstillinger og besværlig teknik.