Bedste kompaktkamera | Top 3 over lommekameraer

Hvad enten du skal på ferie eller en tur i byen, er et godt kamera altid rart at have ved hånden. Men hvis du ikke gider slæbe flere kilo udstyr med dig, er et godt kompaktkamera et must. Her kan du læse om tre af de bedste.

1: Fuji Finepix hos Wupti.com
Fuji Finepix er udnævnt som et af de bedste i denne prisklasse. Kameraet er den nye såkaldte 2/3-type. Det betyder, at censorens størrelse er tæt på mange semi-professionelles kamerarer. Jo større censor – jo mere lys kan du fange. Det betyder bl.a., at det er nemmere at fotografere i tysmørke eller andre mørke situationer, hvor du alternativt ville bruge en flash. Tjek evt flickr ud, hvor du selv kan se, hvad denne lille fotomaskine er i stand til at producere

2:Billigt Canon IXUS 220
Canons IXUS-serie har længe været fremme i feltet over de bedste kompakt kameraer. Men med IXUS 220 HS lægger Canon for alvor afstand til konkurrenterne. Dette kamera har en kæmpe 3 tommer skærm, som lader dig se meget detaljeret på motivet.

Foruden HD-video og alle de kreative indstillinger, du kan forestille dig, er kameraet oplagt at have liggende i lommen, så du altid er klar til at skyde. Det fylder nemlig ikke mere end en pengepung.

3: Panasonic med Leica-objektiv
Det enkle design gør, at brugervenligheden er i top hos Panasonic. Hvis du er ude efter et godt kamera, som ikke kræver en ekspert for at betjene det, vil du ikke blive skuffet over Panasonic. Kameraets automatiske indstillinger betyder, at du får nogle gode og brugbare fotos uden at skulle tænke for meget over de tekniske ting.
Men har du lyst til at dykke lidt dybere ned i det tekniske aspekt, er der rig mulighed for at udfordre din indre fotonørd. Dette kamera lader dig styre stort set alt manuelt, så du kan sætte dit personlige præg på alt fra hurtigt sportsfotografi til portrætter eller landskaber.

3: Nikon Coolpix S3000
Nikons Coolpix er lidt mere iøjefaldende end de to øvrige kameraer. Men også hos Nikon er brugervenligheden høj, og kameraet er nemt at gå til. Betjeningen er gnidningsløs og overskuelig. Billedkvaliteten er måske ikke så høj som hos konkurrenten fra Canon, men det er først noget at bekymre sig om, hvis du vil lave meget store forstørrelser af dine fotos.