Canon Powershot SX230 HS 12.1MP | 28-392mm (14X) zoom

I adskillige tests kommer Canon Powershot ud som vinderen. Det skyldes ganske enkelt, at sensoren og processoren gør et fremragende stykke arbejde og sikrer virkeligt gode fotos. Når man dertil lægger, at HD-videokvalitet er helt i top, kommer du ikke uden om at overveje Canon som dit næste feriekamera.
Canon er kommet et langt stykke vej fra de første kompakte digitalkameraer. Særligt flashen på de tidlige modeller var ikke ret meget værd, men det er der blevet rette op på. Du kan derfor godt tage billeder med blitz, uden at familie eller venner i motivet kommer til at ligne rådyr fanget i lyset fra et par gedigne forlygter.

Men vigtigst af alt er zoomfunktionen blandt de bedste på markedet. Selv når man zoomer helt ind på sit motiv, leverer kameraet gode resultater. Zoomen svarer til et objektiv på 28mm-392mm. Du kan derfor komme helt tæt på motivet, og kameraets indbyggede billedstabilisator forhindrer, at den kraftige zoom giver rystede billeder, som ellers er den store fare, når billedvinklen er så snæver.
Og så er det i øvrigt smukt designet. Du kan købe det her:

Nikon Coolpix S9100 12.1MP | 25-450mm (18X) zoom

Når du virkelig vil tæt på dyrene i vildtreservatet, men helst ikke vil ende som aftensmad for løvefamilien, er en god zoom et godt kompromis for alle parter. Med Nikon Coolpix kan du betragte dit motiv i tilpas stor afstand, og stadig få nogle fantastisk gode billeder med hjem. Også selv om du holder ferie andre steder en på den varme savanne.

Med helt op til 450mm zoom får du samme rækkevidde som paparazzierne ofte bruger, men med noget langt mindre udstyr. Nikon Coolpix er på samme størrelse som de fleste andre kompaktkameraer, og betjeningen er ligeså nem som på de andre modeller i Nikons store sortiment.

En ganske fin funktion ved denne model er, at når zoomen skal arbejde på de lange afstande, tager kameraet faktisk to billeder og lægger oven i hinanden. På den måde tages der et billede med kort lukketid, som giver skarpheden, men ofte ikke vil være belyst nok.

Men når det lægges oveni det andet billede, hvor lyset er indstillet korrekt, bliver resultatet bedre end, hvad du ellers ville opnå.

Panasonic Lumix DMC-ZS10 14.1MP | 28-336mm (14X) zoom

I modsætning til de to andre omtalte modeller har Panasonic en trykfølsom bagskærm – ligesom på en smartphone, hvilket en del brugere foretrækker frem for de traditionelle knapper. Og så har den en størrelse, så det er nemt at se, hvad der foregår.

Samtidigt er Panasonic Lumix et overflødighedshorn af forskellig funktioner. F.eks. kan det indstilles til at genkende 6 forskellige personers ansigt. På den måde finder kameraet selv ud af, hvem der er med i motivet. Så snart kameraet ser, at fokus er på et ansigt, stiller det sig selv om til portræt-mode.

Det er også muligt at indstille kameraet mere manuelt, og i alle fald er det positivt at have mulighederne for enten at bruge de automatiske indstillinger, eller selv lege med de mere kreative muligheder.